De Rotterdamsche Oude

Het idee voor de Rotterdamsche Oude is ooit ontstaan in De Kuip, het legendarische stadion van Rotterdam. Een aantal zakenmensen en Rotterdammers in hart en nieren voelde er niets voor om Amsterdamse kaas te eten. Er moest een echte Rotterdamse kaas op de markt komen. En zo geschiedde.

Sinds Dick Schumacher van de Weypoort De Rotterdamsche Oude onder zijn hoede heeft genomen is de populariteit van de kaas gestegen. De Rotterdamsche Oude is niet alleen populair rondom Rotterdam, maar in heel Nederland. Zelfs in het buitenland is De Rotterdamsche Oude zeer geliefd.

De Rotterdamsche Oude is één van de belangrijkste merken van De Weypoort, omdat we gek zijn op zijn stoere karakter. Het is een mooie snijdbare oude kaas met een verfijnde smaak, gemaakt van Hollandse melk. Hij is minimaal 36 weken gerijpt op massief houten planken. In het zuivere zuivel van de kaas zitten kleine knisperringetjes, dat zijn piepkleine zout-kristallen die smelten op je tong. Het is dit zuivel wat deze kaas zo aangenaam maakt om te eten als blokje, maar het is ook onweerstaanbaar op vers bruin brood.

De Rotterdamsche Oude kaas is er in een aantal variaties. Er is zelfs een soort die 100 weken oud is, De Rotterdamsche Oude Limited Edition. De perfecte brokkelkaas die u zeker moet proberen. 

Om nóg meer te genieten van De Rotterdamsche Oude kaas, hebben we er een aantal producten aan toegevoegd. Zo is er een heerlijke Rotterdamsche Port, Rotterdamsche Mosterd Dille Saus en er zijn prachtige messen en schaven. Alles is los, of in De Rotterdamsche Verpakking te verkrijgen. Lekker voor jezelf en leuk om weg te geven.

De Rotterdamsche Oude | hele kaas